Jyväskylä

Kotialbumikuvat ovat arvokasta kulttuurihistoriaa. Jyväskyläläisiä kuvia on tallennettu Albumit auki -sivustolle syksystä 2014 lähtien. Kaupungin kokoelmasta kenen tahansa on helppo katsoa, millaisia kuvamuistoja olet menneillä vuosikymmenillä tallettanut.

Kotialbumikuvien - diojen, negatiivien, paperikuvien - tallettaminen Albumit auki -arkistoon tuo useita hyötyjä. Vanhat paperikuvat haalistuvat ja katoavat ajan myötä, mutta digitalisoiminen säilyttää ne tulevaisuudessakin. Omat alkuperäiset kuvasi säilyvät sinulla: hankkeen työntekijät skannaavat tai valokuvaavat kuvasi. He myös kirjaavat ylös kuvaan liittyviä tietoja ja tarinoita. Kun luovutat kuvillesi Creative commons -käyttöoikeudet, kuviasi voi käyttää ei-kaupallisissa yhteyksissä, kun kuvaajan nimi mainitaan. Näin yhä useammat voivat hyötyä ja iloita kuvistasi.

Kuvienkeruutoiminnasta Jyväskylässä vastaavat kulttuuriluotsit. Korpilahdella kuvankeruutoiminnasta vastaa Tuija Broman, johon voi ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen tuija.broman@hotmail.fi tai soittamalla numeroon 040 537 2122

Tykkää meistä myös Facebookissa:
www.facebook.com/albumitaukijyvaskyla

Voit kysyä lisätietoja Albumit auki -hankkeeseen liittyvistä asioista puhelimitse tai sähköpostilla.

Lisätietoja:
Terho Valkonen
Puh. 014 266 4045
jyvaskyla@albumitauki.fi

Jyväskylän kulttuuripalvelut
www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/palvelut
Latest
Kaverukset Ainolassa 1953.
Kaverukset Ainolassa 1953.

Sources of photos