Jyväskylä

Kotialbumikuvat ovat arvokasta kulttuurihistoriaa. Jyväskyläläisiä kuvia on tallennettu Albumit auki -sivustolle syksystä 2014 lähtien. Kaupungin kokoelmasta kenen tahansa on helppo katsoa, millaisia kuvamuistoja olet menneillä vuosikymmenillä tallettanut.

Kotialbumikuvien - diojen, negatiivien, paperikuvien - tallettaminen Albumit auki -arkistoon tuo useita hyötyjä. Vanhat paperikuvat haalistuvat ja katoavat ajan myötä, mutta digitalisoiminen säilyttää ne tulevaisuudessakin. Omat alkuperäiset kuvasi säilyvät sinulla: hankkeen työntekijät skannaavat tai valokuvaavat kuvasi. He myös kirjaavat ylös kuvaan liittyviä tietoja ja tarinoita. Kun luovutat kuvillesi Creative commons -käyttöoikeudet, kuviasi voi käyttää ei-kaupallisissa yhteyksissä, kun kuvaajan nimi mainitaan. Näin yhä useammat voivat hyötyä ja iloita kuvistasi.

Kotialbumeiden kuvia voi tuoda digitoitavaksi Albumit auki -arkistoon pääkirjaston musiikkiosaston palvelutiskille 14.8.2017 alkaen. Musiikkiosaston työntekijät ottavat kuvia vastaan arkisin klo 10-20 ja lauantaisin klo 11-16. Kuvien digitoinnista vastaavat Jyväskylän kulttuuriluotsit.

Tykkää meistä myös Facebookissa:
www.facebook.com/albumitaukijyvaskyla

Voit kysyä lisätietoja Albumit auki -hankkeeseen liittyvistä asioista puhelimitse tai sähköpostilla.

Lisätietoja:
Terho Valkonen
Puh. 014 266 4045
jyvaskyla@albumitauki.fi

Jyväskylän kulttuuripalvelut
www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/palvelut
Latest
Tauno ja 350 ...
Tauno ja 350 ...

Sources of photos