Jyväskylä

Kotialbumikuvat ovat arvokasta kulttuurihistoriaa. Jyväskyläläisiä kuvia on tallennettu Albumit auki -sivustolle syksystä 2014 lähtien. Kaupungin kokoelmasta kenen tahansa on helppo katsoa, millaisia kuvamuistoja olet menneillä vuosikymmenillä tallettanut.

Kotialbumikuvien - diojen, negatiivien, paperikuvien - tallettaminen Albumit auki -arkistoon tuo useita hyötyjä. Vanhat paperikuvat haalistuvat ja katoavat ajan myötä, mutta digitalisoiminen säilyttää ne tulevaisuudessakin. Omat alkuperäiset kuvasi säilyvät sinulla: hankkeen työntekijät skannaavat tai valokuvaavat kuvasi. He myös kirjaavat ylös kuvaan liittyviä tietoja ja tarinoita. Kun luovutat kuvillesi Creative commons -käyttöoikeudet, kuviasi voi käyttää ei-kaupallisissa yhteyksissä, kun kuvaajan nimi mainitaan. Näin yhä useammat voivat hyötyä ja iloita kuvistasi.

Kotialbumeiden kuvia voi tuoda digitoitavaksi Albumit auki -arkistoon pääkirjaston musiikkiosaston palvelutiskille 14.8.2017 alkaen. Kuvien digitoinnista vastaavat Jyväskylän kulttuuriluotsit.

Albumit auki -kuvat framilla Valon kaupunki -tapahtumassa

Albumit auki -kuva-arkiston Jyväskylän kuvista koostetaan projisointiteos Sokos Jyväskylän Asemakadun puoleiseen ulkoseinään Valon kaupunki -tapahtumaan liittyen. Projisointiteosta voi käydä ihailemassa 28–30.9 klo 20–24. Valon kaupunki -tapahtuman nettisivut löytyvät osoitteesta www.valonkaupunki.jyvaskyla.fi

Valokuvien Jyväskylä -näyttely pääkirjastolla 20.9.–6.10.

Pääkirjaston (Vapaudenkatu 39–41) valokuvanäyttelyn esittelee arkiston kuva-aarteita vuosien varrelta.

Tykkää meistä myös Facebookissa:
www.facebook.com/albumitaukijyvaskyla

Voit kysyä lisätietoja Albumit auki -hankkeeseen liittyvistä asioista puhelimitse tai sähköpostilla.

Lisätietoja:
Terho Valkonen
Puh. 014 266 4045
jyvaskyla@albumitauki.fi

Jyväskylän kulttuuripalvelut
www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/palvelut
Latest
Kaverukset Ainolassa 1953.
Kaverukset Ainolassa 1953.

Sources of photos