Lahti

Ystävien ja sukulaisten lisäksi sinun kuvasi kiinnostavat muitakin! Kotialbumikuvat ovat arvokasta kulttuurihistoriaa omalta paikkakunnaltasi. Jaa nyt kuvasi avoimeen Albumit-auki-kokoelmaan ja kaikki voivat nähdä, millaisia kuvia olet vuosikymmenten aikana tallentanut.

Projektin tarkoituksena on kerätä mahdollisimman laaja kuvatietokanta Lahdesta ja lahtelaisista. Albumit auki -kokoelmaan halutaan kuvia eri vuosikymmeniltä, ne voivat olla 1800-luvun lopulta tai tältä vuodelta, kunhan ne liittyvät jotenkin Lahteen. Kaupunkinäkymien ja maisemien lisäksi esim. kotiin, työhön ja vapaa-ajan viettoon liittyvät kuvat sopivat mainiosti projektin sivuille.

HAKUTYÖKALUT
Kuvia voi hakea mm. kuvien lahjoittajan, kaupunginosan, paikan, nimen, ja vuosiluvun perusteella. Yritämme syöttää kuvat mahdollisimman tarkasti, jotta hakuehdot helpottavat kuvien löytämistä.

DIGITOINTI JA KÄYTTÖOIKEUDET
Käsittelemme kaikkia kuvia huolellisesti, niitä vahingoittamatta ja kuvien käytöstä laaditaan aina sopimus. Kuvat digitoidaan samalla kun kuviin liittyvät tarinat kerätään talteen. Digitointi takaa valokuvien säilymisen tuleville sukupolville. Kun tuot kuvasi digitoitavaksi, saat myös itsellesi kuvista digitaaliset versiot USB-tikulla. Alkuperäiset kuvasi jäävät itsellesi, arkisto tallettaa vain digikuvat.
Kerätyt kuvat julkaistaan Albumit auki Lahti -sivustolla Creative Commons 4 -lisenssillä, mikä tarkoittaa, että niitä ei saa käyttää kaupalliseen tarkoitukseen ja että kuvaajan nimi tulee aina mainita kuvien yhteydessä.

Kaikki Lahtelaiset kutsutaan nyt mukaan kartuttamaan Albumit auki Lahti -kuvakokoelmaa. Yhdessä voimme pelastaa valokuvia katoamasta ja tallettaa arvokasta kotiseutuhistoriaa yhteiseksi iloksemme ja hyödyksemme!

Albumit auki -digitointitilaisuudet Lahdessa syksyllä 2016.

Aloitamme keräämään itsenäisyyden 100-vuotis juhlanäyttelyyn valokuvia itsenäisyyden kaikilta vuosikymmeniltä elokuvateatteri Kino Iiriksen yhteydessä olevassa Tammisalissa. Voit tuoda omat kuvasi vaikkapa tullessasi elokuviin. Lipunmyyjä-vahtimesrarimme ottaa kuvat vastaan. Saat ne takaisin skannattuna muistitikulle. Muista merkitä kuvien nimet, vuosiluvut ja laittaa omat yhteystietosi.


LISÄTIETOJA
Sauli Hirvonen Lahti-Seura ry sauli.hirvonen@gmail.com, puh. 050 3085303
Keijo Skippari Lahden Videokuvaajat ry keijo.skippari@dnainternet.net, puh. 040 5541394Latest