Collections

Akaa

Albumit auki -arkiston Akaa-kokoelmaan digitoidaan kuva-aineistoa Akaasta ja sen historiasta. Aineiston tallettaminen aloitettiin syksyllä 2014 ja sen perustana tulee olemaa paikallisyhdistysten jo aiemmin aloittama kulttuuriperintötyö.

Akaa-Seura kuvaa ja tallentaa vanhoja kuviasi Laaksolassa, Ryödintie 2, 37800 Akaa. Tallennusajan sopimiseksi ota yhteyttä alla olevaan s-postiosoitteeseen tai puhelinnumeroon.


Lisätietoja:

email info@akaa-seura.fi
puh. 044 556 6622
Kulttuuritalo Laaksola, Ryödintie 2, 37800 Akaa

Albumit auki

Albumit auki on tuhansia kuvia sisältävä virtuaalinen valokuva-albumi. Sitä selailemalla pääsee tutustumaan ainutlaatuisella tavalla elämään Helsingissä eri aikoina.

Valokuvatietokantaan kerättiin kuvia vuodesta 2003 alkaen Kontulan ostoskeskuksessa sijaitsevassa Kontupisteessä, jonne oli mahdollisuus tuoda valokuvia skannattavaksi. Projekti oli EU:n Urban II -yhteisöaloiteohjelman rahoittama, vuoden 2006 lopussa rahoitus Albumeille päättyi.

Vuosina 2002-2006 kerättyihin Albumit auki -arkiston kuviin sovittiin ainoastaan näyttöoikeus internetissä. Näin kuvien tekijänoikeudet ovat niiden omistajilla ja kuvien käyttö ilman lupaa oli kielletty.

Nyt valitsemasi Albumit auki -arkiston kokoelma (huom. tämän kokoelman nimi on myös 'Albumit auki') sisältää alkuperäisen 2002-2006 välisenä aikana kerätyn aineiston. Uudet, vuonna 2014 käynnistetyissä hankkeissa kootut aineistot löytyvät Kokoelma-valikon alta lajiteltuina kaupungeittain (esim. Akaa, Helsinki, Jyväskylä).

Kaikkien kokoelmien kuviin voi kohdistaa yhteisen haun etusivulta albumitauki.fi.

Hankasalmi

Hankasalmi-kokoelma, avataan 2016.

Helsingin kaupunginmuseo

Helsingin kaupunginmuseo tallentaa Helsingin kaupungin alueen henkistä ja aineellista kulttuuria. Kaupunginmuseon näyttelyissä ja julkaisuissa kävijä kohtaa kaupungin historian valot ja varjot.
http://www.hel.fi/kaumuseo/

Helsingin kaupunginmuseo oli tukemassa alkuperäisen Albumit auki -kokoelman perustamista 2002 ja myöhemmin 2014 museo on osallistunut asiantuntijakumppanina kulttuuriperinnön tallettamisen jatkohankkeisiin (Albumit 2014, Albumit Suomessa; rahoitus Opetus- ja kulttuuriministeriö). Helsingin kaupunginmuseon sijoitti tältä sivulta selattavissa olevan kuva-aineiston alkuperäiseen Albumit auki -kokoelmaan.

Jos haluat ostaa painokelpoisen kuvan tai sinulla on muuta kysyttävää, ota yhteyttä Helsingin kaupunginmuseon kuva-arkistoon kuvakokoelmat@helsinki.fi

Om du vill köpa en tryckbar bild eller har några andra frågor, kontakta Helsingfors stadsmuseums bildarkiv kuvakokoelmat@helsinki.fi

If you wish to purchase a print-quality image or you have any other enquiries, please contact the Helsinki City Museum photo archives kuvakokoelmat@hel.fi

http://www.helsinginkaupunginmuseo.fi/

Helsinki

Ystävien ja sukulaisten lisäksi sinun kuvasi kiinnostavat muitakin! Kotialbumikuvat ovat arvokasta kulttuurihistoriaa. Jaa kuvasi nyt avoimeen Albumit auki -kokoelmaan, ja kaikki voivat nähdä, millaisia kuvamuistoja olet menneillä vuosikymmenillä tallettanut.

Alkuperäiset kuvasi säilyvät yhä sinulle: digitoimme kuvat ja tallennamme niiden kanssa myös aika-, paikka- ja tapahtumatiedot. Kun luovutat kuvillesi Creative commons -käyttöoikeudet, kuviasi voi käyttää ei-kaupallisissa yhteyksissä, kun kuvaajan nimi mainitaan. Näin yhä useammat voivat hyötyä ja iloita kuvistasi.

Halutessasi saat kaikista digitoiduista kuvistasi myös maksutta tiedostot itsellesi (saat meiltä myös USB-tikun).

Helsingissä kuvia digitoidaan kevään 2016 aikana Kontupisteessä aina perjantaisin klo 15 - 18. Voit myös varata ajan sinulle sopivana aikana ao. yhteystietojen kautta.

Yleiset tiedustelut: info@albumitauki.fi
Tiedustelut digitoinneista: tel. 044 952 0894 (Aapo Niemi)


facebook.com/albumitauki | twitter.com/Albumit_auki |
ello.co/valokuva | instragram.com/albumitauki |

Jyväskylä

Kotialbumikuvat ovat arvokasta kulttuurihistoriaa. Jyväskyläläisiä kuvia on tallennettu Albumit auki -sivustolle syksystä 2014 lähtien. Kaupungin kokoelmasta kenen tahansa on helppo katsoa, millaisia kuvamuistoja olet menneillä vuosikymmenillä tallettanut.

Kotialbumikuvien - diojen, negatiivien, paperikuvien - tallettaminen Albumit auki -arkistoon tuo useita hyötyjä. Vanhat paperikuvat haalistuvat ja katoavat ajan myötä, mutta digitalisoiminen säilyttää ne tulevaisuudessakin. Omat alkuperäiset kuvasi säilyvät sinulla: hankkeen työntekijät skannaavat tai valokuvaavat kuvasi. He myös kirjaavat ylös kuvaan liittyviä tietoja ja tarinoita. Kun luovutat kuvillesi Creative commons -käyttöoikeudet, kuviasi voi käyttää ei-kaupallisissa yhteyksissä, kun kuvaajan nimi mainitaan. Näin yhä useammat voivat hyötyä ja iloita kuvistasi.

Voit kysyä lisätietoja Albumit auki -hankkeeseen liittyvistä asioista puhelimitse tai sähköpostilla.

Lisätietoja:
tuija.broman@gmail.com
puhelin 0405372122

Jyväskylän kulttuuripalvelut
www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/palvelut

Kaapelitehdas

Kaapelitehtaan vanhoja valokuvia Kaapelitalon 25-juhlavuoden kunniaksi. Kuvien digitointi on aloitettu 2017 kesällä KOY Kaapelitalon sekä vuokralaisten kokoelmista.

Huom. Kaapelitehdas-kokoelman kuvia voi toistaiseksi tarkastella vain, jos olet saanut käyttätunnuksen ja katseluoikeuden kuviin.

Karjala

Tulossa syksyllä 2016.

Otsikon kuva:

Max Neuscheller: August 1913. Suur-Merijoki Manor House, Karelian Isthmus, Vyborgsky District. Stereo Autochrome. / Elokuu 1913. Suur-Merijoen kartano, Karjalankannas, Viipurin maalaiskunta. Stereoautochrome. / Yksityiskohta kuvasta /

The Finnish Museum of Photography / Suomen valokuvataiteen museo

Karkkila

Karkkila-kokoelmaa on alettu kerätä Karkkilan Valimomuseon Galleria Bremerissä marraskuussa 2015. Ensimmäiset kokoelman kuvat koostuvat mm. "Högforsin Tehtaan Työnjohtajien ja Teknillisen Henkilöstön Kerhon" valokuvakokoelmasta (1950 - 1960 -luvuilta).

Lähitulevaisuudessa digitointitilaisuuksia on suunniteltu järjestetäväksi myös Karkkilan kirjastossa.

Lisätietoja:

info (at) albumitauki.fi

Kuopio

Kuopion seudun Albumit auki -toiminta käynnistyy syksyn 2017 aikana.

Lahti

Ystävien ja sukulaisten lisäksi sinun kuvasi kiinnostavat muitakin! Kotialbumikuvat ovat arvokasta kulttuurihistoriaa omalta paikkakunnaltasi. Jaa nyt kuvasi avoimeen Albumit-auki-kokoelmaan ja kaikki voivat nähdä, millaisia kuvia olet vuosikymmenten aikana tallentanut.

Projektin tarkoituksena on kerätä mahdollisimman laaja kuvatietokanta Lahdesta ja lahtelaisista. Albumit auki -kokoelmaan halutaan kuvia eri vuosikymmeniltä, ne voivat olla 1800-luvun lopulta tai tältä vuodelta, kunhan ne liittyvät jotenkin Lahteen. Kaupunkinäkymien ja maisemien lisäksi esim. kotiin, työhön ja vapaa-ajan viettoon liittyvät kuvat sopivat mainiosti projektin sivuille.

HAKUTYÖKALUT
Kuvia voi hakea mm. kuvien lahjoittajan, kaupunginosan, paikan, nimen, ja vuosiluvun perusteella. Yritämme syöttää kuvat mahdollisimman tarkasti, jotta hakuehdot helpottavat kuvien löytämistä.

DIGITOINTI JA KÄYTTÖOIKEUDET
Käsittelemme kaikkia kuvia huolellisesti, niitä vahingoittamatta ja kuvien käytöstä laaditaan aina sopimus. Kuvat digitoidaan samalla kun kuviin liittyvät tarinat kerätään talteen. Digitointi takaa valokuvien säilymisen tuleville sukupolville. Kun tuot kuvasi digitoitavaksi, saat myös itsellesi kuvista digitaaliset versiot USB-tikulla. Alkuperäiset kuvasi jäävät itsellesi, arkisto tallettaa vain digikuvat.
Kerätyt kuvat julkaistaan Albumit auki Lahti -sivustolla Creative Commons 4 -lisenssillä, mikä tarkoittaa, että niitä ei saa käyttää kaupalliseen tarkoitukseen ja että kuvaajan nimi tulee aina mainita kuvien yhteydessä.

Kaikki Lahtelaiset kutsutaan nyt mukaan kartuttamaan Albumit auki Lahti -kuvakokoelmaa. Yhdessä voimme pelastaa valokuvia katoamasta ja tallettaa arvokasta kotiseutuhistoriaa yhteiseksi iloksemme ja hyödyksemme!

Albumit auki -digitointitilaisuudet Lahdessa syksyllä 2016.

Aloitamme keräämään itsenäisyyden 100-vuotis juhlanäyttelyyn valokuvia itsenäisyyden kaikilta vuosikymmeniltä elokuvateatteri Kino Iiriksen yhteydessä olevassa Tammisalissa. Voit tuoda omat kuvasi vaikkapa tullessasi elokuviin. Lipunmyyjä-vahtimesrarimme ottaa kuvat vastaan. Saat ne takaisin skannattuna muistitikulle. Muista merkitä kuvien nimet, vuosiluvut ja laittaa omat yhteystietosi.


LISÄTIETOJA
Sauli Hirvonen Lahti-Seura ry sauli.hirvonen@gmail.com, puh. 050 3085303
Keijo Skippari Lahden Videokuvaajat ry keijo.skippari@dnainternet.net, puh. 040 5541394Loviisa

Albumit auki Loviisa -kokoelman keräys aloitettiin 5. - 6.10.2015. Tapahtuma oli "Albumit Uusimaa" -työryhmän toteuttama: Albumit Uusimaa on Suomen kulttuurirahaston Uudenmaan rahaston tukema ponnistus Uusimaalaisten kuvien keräämiseksi, kuvien taustalla olevien tarinoiden tallentamiseksi ja näistä muodostuvan kulttuurihistoriallisen aineiston välittämiseksi jälkipolville. Albumit Uusimaa -työryhmä julkaisee keväällä 2016 teoksen kerättyyn aineistoon perustuen.

Kuvien keräystä tullaan toteuttamaan Loviisassa myös tulevaisuudessa.

Lisätietoja:

jani.suonpera [at] lasipalatsi.fi
aapo.niemi [at] lasipalatsi.fi


Otsikon kuva (rajattu):
"Jääpallon pelaajat ryhmäkuvasssa. Ei ollut erilisiä pelivaatteita vaan pelattiin niissä vaatteissa mitä oli" (Kuvalähde: Leena Eloranta; Kuvausaika: 1938)

Porvoo

Ensimmäinen kuvien digitointi Gammelbackan kirjastossa 20.10.2015 klo 13.

Lisätietoja: info [at] albumitauki.fi

Etusivun kuvan lähde: SA-kuva.

Raseborg

Alla invånare inbjuds att delta i utvidgandet av Albumit auki-samlingen.

Turku

Albumit Auki Turku kiittää teitä, jotka jaoitte kuva-albumejanne ja kuvamuistojanne kaikkien iloksi. Vuoden 2016 aikana kuvia otettiin vastaan mm. Pansiolla, Runosmäessä, Lausteella, Ruusukorttelissa, TST ry:n tiloissa, Me-talolla, Keskiaikaisilla Markkinoilla, tiedotuskeskus Luckanilla, Turkuseurassa ja Turun pääkirjastossa. Turussa projektia hallinnoi Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala. Yhteistyökumppaneina toimivat tiedotuskeskus Luckan sekä Turkuseura. Kuvankeräys on tällä hetkellä tauolla.

Lisätietoja: Irina Niemimäki - irina.niemimaki@turku.fi

Vihti

Albumit auki on tuhansia kuvia sisältävä virtuaalinen valokuva-albumi ja -arkisto osoitteessa albumitauki.fi. Sen työ alkoi 2002–2006 ensin Helsingissä, sittemmin työ on levinnyt moniin kaupunkeihin. Vuonna 2015 Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto on tukenut Albumit Uusimaa -työryhmää erityisesti Uudenmaan vanhojen valokuvien sekä niiden takana olevien tarinoiden tallentamiseksi. Vihdin museo ja kirjasto liittyivät hankkeeseen syksyllä 2015 ja järjestivät vihtiläisille mahdollisuuden saada valokuvansa maksuttomasti tallennettua digitaaliseen muotoon.

Hankkeen tarkoituksena on kerätä mahdollisimman laaja kuvatietokanta Vihdistä ja vihtiläisistä. Albumit auki Vihti -kokoelmaan halutaan kuvia eri vuosikymmeniltä ­- ne voivat olla 1800-luvun lopulta tai tältä vuodelta, kunhan ne liittyvät jotenkin Vihtiin. Näkymien ja maisemien lisäksi esim. kotiin, työhön ja vapaa-ajan viettoon liittyvät kuvat sopivat mainiosti hankkeen sivuille.

Käsittelemme kaikkia kuvia huolellisesti, niitä vahingoittamatta ja kuvien käytöstä laaditaan aina sopimus. Kuvat digitoidaan samalla kun kuviin liittyvät tarinat kerätään talteen. Digitointi takaa valokuvien säilymisen tuleville sukupolville ja niistä voivat iloita muutkin kuin albumiasi selaavat ystävät ja sukulaiset. Kun tuot kuvasi digitoitavaksi, saat myös itsellesi kuvista digitaaliset versiot USB-tikulla. Alkuperäiset kuvasi jäävät itsellesi, arkisto tallettaa vain digikuvat.

Kerätyt kuvat julkaistaan Albumit auki Vihti -sivustolla Creative Commons 4 -lisenssillä, mikä tarkoittaa, että niitä ei saa käyttää kaupalliseen tarkoitukseen ja että kuvaajan nimi tulee aina mainita kuvien yhteydessä. Koko hankkeessa kerätyistä valokuvista on työn alla kirja, joka julkaistaan keväällä 2016. Siinä esitellään laajasti kotialbumikuviin perustuvaa kulttuurihistoriaa eli ns. ”tavallisten ihmisten” ottamia valokuvia.

Kaikki vihtiläiset kutsutaan mukaan kartuttamaan Albumit auki Vihti -kuvakokoelmaa. Yhdessä voimme pelastaa valokuvia katoamasta ja tallettaa arvokasta kotiseutuhistoriaa yhteiseksi iloksemme ja hyödyksemme!


Albumit auki -digitointitilaisuudet Vihdissä ovat valitettavasti peruuntuneet kevään 2016 osalta. Tiedotamme mahdollisesta uudesta ajankohdasta myöhemmin.

Vihdin museo, Niuhalan vanha kansakoulu
Kirkkoniementie 4, p. (09) 4258 3185, www.vihti.fi/palvelut/museo

Vihdin pääkirjasto
Pisteenkaari 9, p. (09) 4258 3220, www.vihti.fi/palvelut/kirjasto